Tips voor het kopen van geurkaarsen


Waar moet je opletten tijdens het kopen van kaarsen? Geur? Kwaliteit? Brandtijd?

Leren hoe je kaarsen kan maken heeft me ook geleerd waar ik op moet letten bij het kopen van een kaars, en ik wil die kennis met je delen. Voordat ik op zoek ging naar de perfecte kaars, was mijn ervaring beperkt tot het kopen en verbranden ervan. Ik heb er vooral van genoten. Afgezien van het feit dat ik een kaars kocht die geen geur verspreidde, toen ik hem aanstak, of wanneer de kaars naar beneden begon te tunnelen, waardoor er een kraag van wax ontstond aan één kant van het glas.

De geur van de kaars

Laten we beginnen met de geur. Een van de belangrijkste kenmerken van een kaars waarvan ik denk dat je het ermee eens bent is de geur. Veel kaarsen verliezen de geur snel. Ik heb geleerd dat veel kaarsenfabrikanten alleen de lontjes of de bovenste laag van de kaars van geur voorzien. Ook wordt er vaak was van slechte kwaliteit gebruikt. Sommigen beweren dat hun kaarsen sterk geparfumeerd zijn. De reden hiervan is dat alle kaarsenwassen een verzadigingspunt hebben, zodat er een limiet is aan de hoeveelheid geurolie die je kunt toevoegen. Een oververzadigde kaars zal allerlei problemen veroorzaken. Bijvoorbeeld een laag olie op de top van de kaars. Dit is niet alleen lelijk, maar zorgt ervoor dat je kaars ook bij het branden ongelijkmatig rookt of brandt. De olie is ook erg ontvlambaar en kan dus een gevaar vormen.

Veel van de kaarsen die je koopt hebben een opwaardeerbeurt gehad. Dit betekent dat de kaars een tweede waslaag heeft gekregen die is gegoten nadat de eerste laag is uitgehard. Veel kaarsenwassen krimpen of creëren gaten wanneer de set in gebruik is, waardoor een tweede schenkbeurt nodig is om een ​​gladde afwerking aan de bovenkant van de kaars te krijgen. Sommige bedrijven kiezen ervoor om alleen geurende was te gebruiken voor deze tweede schenking, wat zou kunnen verklaren waarom je stopt met het ruiken van de geur van de kaars nadat je die was hebt weggebrand. Een kaars die helemaal tot aan de bodem ruikt, is een goede kaars.

De keuze van een kaars op basis van de geur is een persoonlijke kwestie. Iedereen heeft een andere voorkeur voor welke geur zij of hij lekker vindt ruiken

Geurgooi van de kaars

Een ander belangrijk kenmerk waar rekening mee gehouden moet worden is de geurgooi van de kaars. Dit is de term die wordt gebruikt voor het feit of een kaars een kamer kan vullen met zijn geur. De simpele waarheid is dat een grote kamer een grote kaars nodig heeft en een kleine kamer een kleine kaars nodig heeft! Het is zo wetenschappelijk als dat!

Brandtijd van de kaars

Het heeft geen zin om een ​​prachtig geurkaars aan te schaffen als het plezier van korte duur is. De brandtijd is dus erg belangrijk. Hoe langer je kaars brandt, hoe meer je krijgt voor je geld. Aan alle goede dingen moet een einde komen, maar u wilt ervoor zorgen dat u waarde krijgt voor uw geld! De brandtijd kan worden beïnvloed door de samenstelling van was, de hoeveelheid andere additieven zoals geur, geurhouders, kleurstoffen en pigmenten, en de vorm en grootte van de kaars.

Een slecht gekozen en wankel geplaatste lont kan je een ongelijkmatige brandt geven en was achterlaten, terwijl te veel additieven de lont kunnen verstoppen en je een zwak licht geven dat gaat sissen. Te veel brandbare additieven zullen je kaars snel doen eindigen in een gloed van glorie en kunnen gevaarlijk zijn. In het ideale geval wil je een kaars die een sterke (maar niet te gevaarlijke), langdurige vlam heeft, met weinig roet en geweldige geur, die gelijkmatig brandt.

Was van de kaarsen

Was is een fel bediscussieerd onderwerp bij het maken van kaarsen en ze hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen. De belangrijkste wassen zijn gemaakt van palmolie, plantaardige olie, minerale olie (paraffine), kokosolie, soja en bijenwas.

Soja is op dit moment een trend als een ‘duurzame natuurlijke bron’, maar probeer niet te worden misleid door het woord natuurlijk. Zoals met alle materialen is er veel meer om over na te denken dan alleen waar ze van gemaakt zijn. Het is belangrijk om te onthouden dat niet alleen het basismateriaal van de was van belang is. Het gaat erom hoe verfijnd het is en welke andere ingrediënten eraan zijn toegevoegd om de prestaties van de kaars te verbeteren.

Testen van kaarsen

Goede kaarsenmakers zullen hun kaarsen laten testen om hun uitstoot, prestaties en kwaliteit te meten. Niet alle kaarsen branden gelijkmatig en het zijn degenen die de moeite hebben genomen om te testen die het bewijs hebben om tot een goede kaars te komen.

Ontwerp

Hoewel geur een centrale focus is van een geurkaars, waarom zou je er dan niet een kopen die er ook geweldig uitziet? Op die manier is het een geweldig item of je hem nu aansteekt of niet. Als een kaars met 35 uur brandtijd op uw tafel blijft zitten, zou hij er geweldig uit moeten zien!

Redactie

De redactie plaatst regelmatig artikelen over de wintersport!

You may also like

LAAT EEN REACTIE ACHTER